top of page

Ontmoet de musici van 18 februari!

Nawras Altaky is zanger, componist en oud-speler afkomstig uit

As-Suwayda in het zuiden van Syrië.

Nawras's composities weerspiegelen zijn diepe connectie met diverse culturen, vooral met die van de Arabische and Westerse muziek. Hij gebruikt deze invloeden om moderne composities te creëren. Deze worden verrijkt met de schoonheid van Arabische melodieën, de vrijheid van jazz harmonieën en de kracht van klassieke structuren.

Nawras maakt gebruik van teksten en visuele componenten om de impact van zijn werk te versterken.  

Zijn compositie "Labels Are Not Our Names" ging als opdracht van het Grachtenfestival in premiere in Paradiso Amsterdam. Deze compositie draagt een sterke boodschap tegen bestempeling, ontmenselijking en het denken in hokjes.

Yanna.jpeg

'Mijn naam is Yanna Pelser en ik ben altvioliste in verschillende jazz bands en improvisatie-ensembles. In die groepen kom ik regelmatig met Nawras en Oene te spelen. Ik heb er erg veel zin in om eens in een wat kleinere setting met hen te improviseren en samen een uitvoering in elkaar te puzzelen. Over puzzelen gesproken: dat is, naast het ontwerpen van schaakborden, een hobby van mij. 


Verder heb ik een solo project onder de naam Singing Violist, waarin ik mijn eigen composities zing en speel tegelijk. Ik heb ook een pop-project, Albertine, waarvan ik frontvrouw en songwriter ben. Naast actief optreden heb ik ook veel passie voor mijn werk als bewegings-coach voor musici; het is prachtig om mensen te begeleiden in het vinden van hun optimale performance!'

Oene van Geel is (alt)violist, multi-instrumentalist en componist. Altijd op zoek naar samenspel en verbinding. Soms mengend en soms solistisch, als het het totaal maar dient. En altijd het plezier koesterend dat het geweldig is dat muziek bestaat.

 

Oene: 'ik verheug me op deze Connect editie en kijk uit naar de voorbereiding en het concert!'

bottom of page